Güneş, klima ve havuz göz kuruluğunu artırıyor! – SAĞLIK

Gözlerde yanma, batma, kaşıntı, kızarıklık ve ovma ihtiyacı ile ortaya çıkan şiddetli rahatlama… Bu belirtilerle kendini gösteren “kuru göz” toplumda oldukça yaygındır. Yaz aylarında kuvvetli güneş ışığı, aşırı sıcaklıklar, klima ve yüzme havuzları gibi faktörler göz kuruluğunu daha da artırarak kişinin yaşam kalitesini olumsuz etkiler. Acıbadem Fulya Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Emre Subay Göz kuruluğunun ciddiye alınması gerektiğini, basit ama etkili bazı önlemlerin sonuç vermemesi durumunda doktora başvurulması gerektiğini söylüyor. Tedavi edilmediği takdirde görme kaybına kadar varabilecek sorunlara yol açabilir. Göz doktoru Dr. Emre Subay, Göz kuruluğuna karşı alınabilecek 3 etkili önlemi anlattı, önemli uyarı ve tüyolar verdi.Göz enfeksiyonlarına ve kornea hasarına neden olabilir!Göz sağlığımız için vazgeçilmez bir unsur olan gözyaşı, duygusal durumumuzu ifade etmenin yanı sıra gözlerimizi nemlendirir, besler ve korur. Gözün ön yüzeyini kaplayan ince bir film oluşturan gözyaşı, gözün düzgün ve net görmesini sağlamanın yanı sıra gözümüzü mikroorganizmalardan da korur. Gözyaşı üretiminin yetersiz olması veya gözyaşının hızla buharlaşması nedeniyle “kuru göz” meydana gelir, göz rahatsızlığına ve görme sorunlarına neden olur. Kuru gözlere genel olarak şunlar neden olur; Doktor, gözlerde yanma, karıncalanma, kaşıntı, kızarıklık, ışığa karşı hassasiyet, bulanık görme, gözlerde yorgunluk hissi, göz kırpma sıklığının artması ve sabahları gözleri açmada zorlukla kendini gösterdiğini söyledi. Emre Sübay, şöyle konuştu: “Basit bir rahatsızlık gibi görünse de tedavi edilmeyen kuru göz, görme kalitesinin düşmesine, göz enfeksiyonlarına, kornea hasarına ve hatta ciddi görme kaybına yol açıyor. “Ayrıca günlük aktiviteleri, iş performansını ve yaşam kalitesini de olumsuz etkiliyor.”
Yaz aylarında ciddi bir artış var
Doktor, göz kuruluğunun yaygın bir sorun olduğunu, dijital cihazların ve klimaların yaygınlaşması, çevre kirliliği, alerjenlerin artması, uyku tarzının değişmesi (çalışma halinde çalışmak) gibi etkenler nedeniyle son yıllarda daha sık görüldüğünü belirtti. uzun süre ekran başında kalma, yetersiz uyku vb.) ve ileri yaş. Sübay, yaz koşullarının da sorunu tetiklediğine dikkat çekerek şunları söylüyor: “Yaz aylarında; Artan sıcaklık ve düşük nem, gözyaşlarının hızla buharlaşmasına neden olur. Güneş ışınları ve rüzgar gözleri tahriş eder ve gözyaşı film tabakasını yok eder. “Klima, havuz ve deniz suyu kullanımı ve alerjiler de kuru gözyaşlarının daha sık ortaya çıkmasına neden oluyor.”Göz kuruluğuna karşı 3 etkili önlem!

Göz Hastalıkları Uzmanı Dr., basit ama etkili önlemlerle göz kuruluğunun önlenebileceğini vurguluyor. Emre Subay, Bu 3 önlemi şu şekilde sıralayın;

  • Kaliteli güneş gözlüğü kullanılmalıdır. Ultraviyole ışınlarından korumalı geniş çerçeveli gözlükler tercih edilir.
  • Yeterli miktarda sıvı tüketmeniz gerekmektedir. Günde en az 2-2,5 litre su içmelisiniz.
  • Doktorunuzun tavsiyesi üzerine suni gözyaşı kullanılmalıdır. Özellikle uzun süre açık havada kalındığında gözleri nemlendirmek için uygulanmalıdır.

20-20-20 kuralına göre ekran molası verin
Göz kuruluğu yaşandığında ilk yapılması gereken; Sık sık göz kırpmanın, 20-20-20 kuralına göre ekran kırılmalarına dikkat etmenin yani her 20 dakikada bir 20 saniye boyunca 6 metre uzağa bakmanın, ıslak kompres uygulamanın ve göz çevresine masaj yapmanın önemli olduğunu söyleyen Dr. Emre Sübay şöyle diyor: “Ancak gözlerinizi ovuşturmak, uzun süre kontakt lens kullanmak, sigara dumanına ve kirli havaya maruz kalmak, aşırı alkol ve kafein tüketmek kaçınılması gereken şeyler arasında.” Doktor, özellikle yaz aylarında yaygınlaşan göz kuruluğunun, doğru yaklaşımlarla önlenip tedavi edilebilecek bir sorun olduğunun altını çiziyor. Emre Sübay, kuru göz bozukluklarının şiddetine ve altta yatan nedenlere göre tedavi planı oluşturulduğunu söylüyor ve şöyle diyor: “Temel tedavi yaklaşımları yapay damla ve jeller, gözyaşı kanallarının tıkanması (uç tıkaçları), Omega-3 takviyeleridir. 3, çevresel faktörlerin düzenlenmesi (nem oranı, atmosfer basıncı), akım vb), ileri durumlarda antiinflamatuar ilaçlar veya özel kontakt lensler Kaynak: (guzelhaber.net) Güzel Haber Masası.

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir