Yüzlerce yıl önce keşfedilen açlık otu, bir zamanlar uyarıcı olarak kullanılıyordu ve günümüzün müshil ilacının eşdeğeriydi. Zengin içeriğe sahiptir. Ayrıca uzmanların yaptığı bazı araştırmalara göre belirli bir süre ve doğru dozda kullanıldığında birçok rahatsızlığa faydalı olduğu tespit edilmiştir. Yoğun bir içeriğe sahip olduğundan dikkatli, bilinçli ve doktora danışılarak kullanılması tavsiye edilir.
Açlık otunun faydaları nelerdir?
Her vücutta aynı derecede etkili olmayabilen açlık otu faydalarıyla biliniyor. Ana etkisi müshil ve sinameki ile aynı olan açlık otunun bazı özellikleri ve faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz:
- Metabolizmayı hızlandırıcı etkisi vardır.
- Müshil etkisi sayesinde vücutta biriken ödem ve fazla sıvıların atılmasına yardımcı olur.
- Doğal bir müshil etkisi vardır.
- Bağırsak hareketini hızlandırmada etkilidir.
- İçerdiği doğal aktif bileşikler sayesinde bağışıklık sistemini de destekler ve güçlendirir.
- Kilo vermek isteyenlere yardımcı olun.
- Çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır.
Açlık otu neye iyi gelir?
Açlık otunun başlıca faydaları sindirim sistemine olan faydaları ve bağışıklık sistemini güçlendirmesidir. Kabızlık tedavisinde kullanılabilen açlık otu, bu hastalığın tedavi sürecinde son derece etkili kabul ediliyor.
Bağışıklık sistemini destekleyip güçlendirerek vücudu çeşitli rahatsızlıklardan ve hastalıklardan koruduğu bilinmektedir. Açlık otu ve bu bitkiden yapılan preparatlar bağışıklık sistemini güçlendirici etkiye sahiptir.
Açlık otu neye iyi gelir?
Pek çok bitki gibi açlık otu da kurutulmuş haliyle saklanıp uzun süre saklanabilir ve kullanım amacına göre günlük olarak tüketilebilir. Yemek boyunca kullanıma uygun olup, hem taze hem de kurutulmuş olarak tüketilmesi halinde etki açısından bir fark yaratmaz.
Sıkıca kapatılmış bir cam kavanozda uzun süre saklanabilen açlık otu, hem kişiyi rahatsız etmemek hem de bağırsak hareketlerine neden olduğundan günlük yaşam kalitesini düşürmemek için ağırlıklı olarak akşamları tüketilmektedir.
Açlık kilo verdirir mi?
Bağırsakları harekete geçirip metabolizmayı harekete geçirmesi nedeniyle kilo vermek isteyen ve diyet yapan kişilerin sıklıkla tercih ettiği bir bitkidir. Çay şeklinde tüketilebileceği gibi hem kuru hem de taze formda tüketilebilir. Ancak bir uzmana danışılmadan kullanılmamalıdır. Özellikle alerjisi olan kişilerin kullanmaması veya dikkatli kullanması gerekmektedir. “Kullanmadan önce doktorunuza danışmanız önemle tavsiye edilir.”
Sindirim sistemini, metabolizmayı ve bağırsakları harekete geçirmesi, vücutta biriken fazla sıvı ve ödemin atılmasına yardımcı olması nedeniyle kilo vermeye faydalı olduğu düşünülen açlık otu, çoğunlukla çay olarak tüketiliyor.
Açlık nasıl kilo verdirir?
Açlık otunun faydalarından faydalanmak için en rahat ve sık kullanımı çay şeklindedir. Kısa sürede bitki çayı olarak hazırlanan ve hazırlaması oldukça basit olan açlık otu günde en fazla 2 fincan tüketilmelidir. Açlık bitki çayının faydaları için gerekli olan malzemeler ve tarif şu şekilde hazırlanıp kullanılabilir:
Malzemeler
- 1 bardak içme suyu
- Açlık için 7 bitki
- limon
Üretme
- Su kaynatılır.
- Açlık otu içine yerleştirilir.
- 5 dakika demlenmeye bırakın.
- 5 dakika sonra açlık otları çıkarılır.
- Tadına göre limon ilave edilerek sıcak olarak içilebilir.
Açlık otunun zararları nelerdir?
Son derece faydalı olan bu otsu bitkinin etkisi kişiden kişiye değişebilse de bazı olumsuz etkilere de neden olabilir. Aşırı dozda tüketilmesi veya kişinin vücuduna göre tüketmesi gerekenden fazlasının tüketilmesi durumunda zarar meydana gelebilir. Ayrıca kronik hastalıkları, alerjik durumları olan kişilerin, hamilelerin ve emziren annelerin nişasta tüketimine daha fazla dikkat etmesi gerekmektedir.
Açlık otunun yol açabileceği olası zararlar şu şekillerde kendini gösterebilir:
- İshal
- karın krampları
- Ciltte oluşabilecek alerjik durumlar
- mide sorunları
- Kusmak
- Mide bulantısı
Önemli Not: Bu içerik tıbbi tavsiye niteliğinde değildir. İçerikler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır ve herhangi bir tıbbi sorunu teşhis etmek veya tedavi etmek için kullanılmamalıdır. Tıbbi bir sorununuz varsa doktorunuza danışın.